Катедра „Стратегическо планиране“ ще си партнира с Roettinger Unternehmensgruppe, Германия

На 30 септември 2024 г. в Стопанска академия се проведе работна среща с представители на катедра „Стратегическо планиране“ и участието на г-н Рафаел Рьотингер, представител на немската компания Roettinger Unternehmensgruppe, специализирана в сферата на сигурността. По време на визитата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество, което се очаква да бъде ползотворно и да положи основата за бъдещи проекти. В рамките на срещата бе подписан меморандум за сътрудничество между катедра „Стратегическо планиране“ към Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и Roettinger Unternehmensgruppe, Германия.

Това сътрудничество отбелязва нов етап в международната интеграция и съвместните усилия на двете организации за утвърждаване на образователни и научно-изследователски стандарти. Чрез меморандума се създава платформа за обмен на знания, опит и иновации, които ще стимулират развитието на научните разработки и ще укрепят връзките между академичната общност и бизнеса. Споразумението отваря вратите за интегриране на идеи, както и за реализиране на съвместни научни проекти и събития с международно значение, включително конференции, семинари, уъркшопи и други академични инициативи.

Двете институции се обединяват в стремежа си към съвместни инициативи, насочени към академични постижения, новаторски научни изследвания и ефективно споделяне на добри практики в преподаването, научната дейност и бизнеса. Това партньорство не само обогатява академичния живот в Стопанската академия, но и допринася за развитието на глобални тенденции в областта на икономическите науки и стратегическото планиране.

Сключването на този меморандум е още едно доказателство за стремежа на катедра „Стратегическо планиране“ към международно признание и сътрудничество, като осигурява платформа за устойчиво развитие и бъдещи успехи в полето на академичните изследвания.

Roettinger Unternehmensgruppe GmbH е утвърдена немска холдингова компания, обединяваща национални и международни бизнес организации, които се допълват взаимно в различни сфери. Основните ѝ задачи са свързани със сигурността и организацията на събития. Дейностите на компанията включват лична охрана и поддръжка, охрана на събития и обекти, частни разследвания и детективски услуги, транспорт на пари и ценности, международно придружаване на лодки и чартъри, както и обучения и квалификации в сферата на сигурността.

Със своето разнообразие от услуги и експертен опит, Roettinger Unternehmensgruppe заема водеща роля в международната сигурност и организацията на събития, предоставяйки иновативни решения на своите клиенти и партньори. Сключването на това сътрудничество с катедра „Стратегическо планиране“ към Стопанската академия е важна стъпка за укрепване на връзките между бизнеса и образованието, което ще допринесе за взаимното им развитие и успех.