Клуб „Предприемачество и иновации” учредиха студенти и преподаватели в Стопанска академия

Клуб „Предприемачество и иновации” учредиха в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” студенти от специалност „Индустриална бизнес икономика“ и преподаватели от катедра „Индустриален бизнес и предприемачество”. Целта на създателите на клуба е да работят съвместно за подобряване качеството на образованието и обучението по предприемачество, иновации и индустриален бизнес. На проведеното учредително събрание с пълно мнозинство бяха избрани органи на управление в състав: председател – Марин Маринов, III курс; зам.-председател – Кристиана Михалева, III курс; секретар – Габриела Димитрова, IV курс. Учредителите приеха устав на клуба, обсъдиха организационни въпроси и идеи за реализация.

Мисията на клуб „Предприемачество и иновации” е да осигури условия за трансфер на знания между отделните курсове на специалността, насърчаване на образователното и професионалното развитие на студентите, задълбочаване на комуникацията и партньорството между студенти, преподаватели и представители на бизнеса. Сред целите на учредителите са обмен на идеи и различни гледни точки по актуални социални и научни проблеми, споделяне на опит между професионалните и академичните общности, активно включване в образователни, научно-изследователски проектни и доброволчески дейности, които допринасят за постигане на промяна, развитие и формиране на активно и целеустремено общество.

Клубът бе учреден от осем души, но в рамките на една седмица се присъединиха нови осем членове. Ентусиазирани от новото начинание, студентите веднага проведоха работни срещи за да планират първите конкретни дейности. Работата на новосъздадения клуб стартира с организиране на практически уъркшоп. Идеята е да се даде възможност на студенти от всички специалности и курсове на обучение да се включат в екипи, които ще представят свои проекти за създаването на собствен бизнес. Първата инициатива на клуба ще бъде реализирана през м. декември.

Желаещите да се присъединят към клуба по предприемачество и иновации могат да получат информация за членство от Марин, Кристиана и Габриела като им пишат на адрес: club_pi@uni-svishtov.bg