Коледния дух внесоха в Стопанска академия коледарчета от свищовска детска градина

Коледарчета от детска градина „Васил Левски” в Свищов поздравиха академичната общност за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Децата от подготвителната група изнесоха празнична програма, с която внесоха коледния дух в Стопанска академия и разнообразиха работната атмосфера във висшето училище.
В ролята на домакин, гостите приветства зам.-ректорът доц. д-р Николай Нинов, а малчуганите поздравиха присъстващите студенти, преподаватели и служители с коледни песни, стихчета и наричания за здраве и берекет. „Колко здравец по планина, колко звезди в синьо небе, толко здраве в тая къща!”, благославяха малките коледари.


Под ръководството на своите учителки Гинка Топалова и Цветелина Перникова, децата пресъздадоха и характерния за Сурваки обичай. Със сурвачки от дряново дърво, автентично украсени, децата сурвакаха домакините, а те от своя страна, спазвайки традицията, ги дариха с лакомства, бурни аплодисменти и сърдечни усмивки. Пожелания за здраве, спорна година и много нови студенти, директорът на детската градина, Антония Матова поздрави академичната общност и благодари за гостоприемството.


За коледното настроение в Академията допринесе и традиционното тържество, което се организира за деца на преподаватели и служители. С помощта на аниматори и джуджета, децата се забавляваха в различни танци и игри, като пренасяха коледни подаръци, прескачаха снежни преспи и сглобяваха снежен човек. Кулминация на тържеството беше пристигането на Дядо Коледа, който раздаде подаръци на всички деца.