Конкурс за есе на тема „Социален потенциал и личностна активност” се проведе в Стопанска академия

Конкурсът за есе, организиран от факултет „Мениджмънт и маркетинг” и  катедра „Мениджмънт” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, за девета поредна година даде възможност на свищовските студенти да се изявят като творчески настроени и мислещи млади хора, на тема „Социален потенциал и личностна активност”. След предварителна селекция на разработките, до участие в първи тур бяха  допуснати 53 студенти.

При официалното откриване на научния форум, проф. д-р Иван Върбанов, зам.-ректор по научни изследвания, поздрави участниците от името на ректора на Академията – проф. д-р Величко Адамов и на академичното ръководство. Проф. Върбанов пожела на студентите да не секва този ентусиазъм и определен интерес към научноизследователските изследвания  и изрази надежда, че през следващите издания на конкурса ще види настоящите участници от страната на журито: вече като докторанти, асистенти и доценти.  

Новите моменти в тазгодишното издание на конкурса представи ръководителят на катедра „Мениджмънт” проф. д-р ик.н. Камен Каменов. По думите му, новост в  критериите за оценяване е, че се търсят идеи и умения за синтез на теза. Представяйки членовете на председателстваното от него жури, в състав: проф. д-р Георги Герганов; проф. д-р Иван Върбанов; доц. д-р Христо Сирашки; доц. д-р Михаил Чиприянов; Борислав Кипров, бизнесмен; гл.ас. Елена Йорданова и докт. Йоана Петрова, проф. Каменов поясни, че тази година за първи път в състава има представител на докторантите и на практиката. Като бивш  възпитаник на Стопанска академия и настоящ регионален мениджър на чуждестранна фирма, Борислав Кипров сподели, че с радост е приел поканата да участва в журито и заяви, че това за него е и чест, и предизвикателство. Всеки участник в конкурса трябваше в рамките на 3 минути да представи кратък синтез на своята идея, собствената теза и направените изводи. 

Според регламента на конкурса, 15 студенти, които журито класира като най-добре представили се в първи кръг, ще участват на финала. Това са студентите:

·       Петя Сергеева Сергеева – І курс, спец. Маркетинг;

·       Божидар Георгиев Бабаджанов – ІV курс, спец. „Стопанско управление“;

·       Деница Иванова Димитрова – ІV курс, спец. „Екомениджмънт“;

·       Аника Георгиева Павлова – І курс, спец. „Маркетинг“;

·       Георги Антонов Георгиев- ІV курс, спец. „Стопанско управление“;

·       Ергин Севгин Азис – ІV курс, спец. „Международни икон. отношения“;

·       Василена Василева Костова- ІV курс,  спец. „Стопанско управление“;

·       Пламен Йорданов Пантилеев – ІV курс, спец. „Екомениджмънт“;

·       Ивона Албенова Саферска – І курс, спец. „Стопански и финансов контрол“;

·       Моника Георгиева Минчева – І курс, спец. „Стопански и финансов контрол“;

·       Иван Станоев Илиев – ІV курс, спец. „Стопанско управление“;

·       Пресиян Илиянов Василев – І курс, спец. „Стопански и финансов контрол“;

·       Надежда Ангелова Кръстева – ІV курс, спец. „Финанси“;

·       Димитър Колев Симеонов – І курс, спец. „Счетоводство и контрол“;

·       Даниела Владимирова Тодорова – ІІ курс, спец. „Екомениджмънт“.

По традиция, финалния кръг ще се проведе през пролетта в учебната база на Стопанска академия в с. Орешак. Победителите в деветото издание на конкурса ще получат своите награди  през месец април 2013 г.