Конкурс за стипендии за участие в Лятно училище „Инвестиции”

Уважаеми студенти,
Фондация „Атанас Буров“ провежда конкурс за стипендии за участие в Лятно училище „Инвестиции”, което ще се проведе от 26 август до 2 септември 2016 г. в гр. Банкя. Фондацията ще предостави до 20 пълни стипендии, които покриват престоя и обучението на стипендиантите.
Лятното училище е израз на стремежа на фондацията да подпомага и подготвя студентите за последваща успешна трудова реализация. Проведено за първи път през 2002 г., Лятното училище е уникално образователно събитие, подкрепяно от професионалните общности във финансовия сектор.
Програмата е насочена към мотивирани и отлични студенти, проявяващи интерес към съвременните практики в областта на инвестициите. Преобладаваща част от завършилите училището впоследствие започват кариерното си развитие във водещи финансови институции или биват одобрени за стипендианти на фондацията.
Основна тема на тазгодишното лятно училище е „Инвестиции”, като акцентът в него ще бъде практически анализ на капиталови инструменти, инвестиционни решения и подходи, работа с информационни приложения, инвестиционна етика, корпоративно управление, професионални сертификационни програми и кариерно развитие. Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип.
В Лятното училище могат да се включат и до 10 участника, които не са спечелили стипендии като те следва да поемат разходите по участие в програмата в размер на 600 лв. за собствена сметка.
 
Допълнителна информация: ТУК