Кръгла маса на тема: „Предизвикателствата пред развитието на теорията и практиката на контрола в Р България“

Уважаеми колеги,
Катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“ организира Кръгла маса на тема: „Предизвикателствата пред развитието на теорията и практиката на контрола в Р България“, която ще се проведе на 23 март 2016 г. от 13.30 часа в Заседателна зала на Кампус „Корпус Юг“ на СА „Д. А. Ценов“.
Акцентът при дискусиите ще бъде поставен на стратегическата рамка за развитие на контролните институции в страната с хоризонт 2020. В частност ще се обсъждат и въпроси, свързани с обучението по контрол във висшите икономически училища, за да се отговори на изискванията за професионална компетентност при подготовката на специалисти за контролните системи в страната.
В дискусионния форум ще вземат участие представители на контролните институции – Сметната палата на Р България, Агенция за държавна финансова инспекция, Национална агенция за приходите, Агенция „Митници“, Икономическа полиция, Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори, Института на дипломираните експерт-счетоводители, Института на вътрешните одитори в България, както преподаватели от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“, СА „Д. А. Ценов“ – Свищов и катедра „Финансов контрол“, УНСС – София, и студенти от специалност „Стопански и финансов контрол“.