„Лидер” отново завоюва златните медали от волейболния турнир в Стопанска академия

В тазгодишното издание на волейболния турнир, организиран от катедра „Физическо възпитание и спорт” и Студентски съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, участваха шест отбора. За първи път в традиционната студентска надпревара бяха поканени да участват и ученици от Свищов. Съвместната проява, в следствие на множество срещи и изградени взаимоотношения между ученици и студенти, даде възможност на по-малките да почерпят опит от по-големите. Така на волейболното игрище в Корпус Юг сили премериха отборите на Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”, СОУ „Цветан Радославов” и четири отбора от студенти, предимно 3-ти и 4-ти курс от различни специалности.
 


В първия кръг, разделени в две групи, отборите играха на принципа „всеки срещу всеки”. Първите два тима от всяка група оформиха четворката за полуфинала. Съдийството осигуриха студенти, като финалната среща бе под ръководството на главен съдия Николай Стоянов.

На трето място се класира отбор „Дунав” с безапелационна победа от 3:0 гейма над „Трендо”. Много оспорвана бе надпреварата за първото място между „Лидер” и „Акулите”. Двата отбора изиграха 5 гейма, като след четвъртия резултата беше равен. В тайбрека „Лидер” надигра противника си с 15:10 точки и за пореден път завоюва златните медали.

Така от пет участия във волейболни турнира в Стопанска академия, „Лидер” имат завоювани четири първи места и едно второ.

Златните медали на отбора - победител връчи зам.-ректорът проф. д-р Любен Кирев. Той поздрави участниците и организаторите на турнира от името на ректора на Стопанска академия – проф. д-р Величко Адамов и от цялото академично ръководство.


Професор Кирев апелира към студентите да продължават да спортуват и да следват принципите на съвременните олимпийски игри за развитие на физически и морални качества чрез спорт, и възпитаване на младите в дух на приятелство и разбирателство. „На страната ни са й нужни не само знаещи и можещи млади хора в съответната област, но и хора със здрав дух в здраво тяло” – каза още проф. Кирев.

Сребърните медали на „Акулите” връчи ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт” – доц. д-р Христофор Стоянов.


Отборите, класирали се на трето и четвърто място награди съответно с бронзови отличия и грамоти председателят на Студентски съвет – Бояна Дюлгерова. Ученическите отбори също получиха грамоти за участие и тениски с логото на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.

Старши преподавателят Асен Атанасов, изрази благодарност от името на Катедрата към главния съдия Николай Стоянов като му връчи грамота, а самият той получи бурни аплодисменти от ученици и студенти за оказаната помощ при организиране на турнира.

От катедра „Физическо възпитание и спорт” информират, че през м. Април ще се проведат студентските турнири по баскетбол 3х3 и по футбол на малки врати. Желаещите да участват могат да се запишат след попълване на регистрационен формуляр в офиса на Студентски съвет.