Магистрите от Випуск ’2023 получиха дипломите си на тържествени церемонии в Стопанска академия „Д. А. Ценов”

В рамките на две тържествени церемонии в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се дипломираха абсолвентите, придобили ОКС „магистър” след защита на дипломна работа през м. юли 2023 г. по над 40 магистърски програми. Облечени в академични тоги и барети, дипломантите към факултет „Стопанска отчетност” и факултет „Производствен и търговски бизнес” посрещнаха в аулата на родната Алма Матер ректора – проф. д-р Марияна Божинова и придружаващите я декани на факултетите – проф. д-р Атанас Атанасов (СО) и доц. д-р Светослав Илийчовски (ПТБ). Магистрите от факултет „Финанси” и факултет „Мениджмънт и маркетинг” посрещнаха в аулата зам.-ректора по „Учебна дейност и акредитация” – доц. д-р Искра Пантелеева и придружаващите я декани – проф. д-р Андрей Захариев (Ф) и проф. д-р Красимир Шишманов (Вр.ИД - ММ). Сред гостите на тържествените церемонии бяха зам.-ректори, ръководители на водещи катедри и на магистърски програми, преподаватели, докторанти, родители и приятели на дипломантите.


В приветствието си към абсолвентите-магистри ректорът ги увери, че дипломата, която получават им открива неограничени възможности за успешна кариера в сферата на икономиката, администрацията и управлението на всички нива в страната и чужбина. Проф. Божинова припомни, че дистанционното обучение, при което Свищовската академия е пионер и дългогодишен лидер, стартира през 1999 г. именно в ОКС „магистър”. Ректорът пожела на новите свищовски магистри здраве, вдъхновение и успешна кариерна реализация като високостойностни специалисти в икономиката на страната ни. Във втората церемония, приветствие към дипломантите, от името на ректора, поднесе зам.-ректорът доц. Пантелеева. „Скъпи дипломанти, днес Вие получавате своята диплома и ще се присъедините към огромното семейство на възпитаниците на Стопанска академия „Д. А. Ценов”. С гордост може да стартирате и развивате кариера, и да дадете своята лепта за развитието на икономиката и публичната администрация за просперитета на страната ни”, каза доц. Пантелеева. Тя пожела здраве и „на добър път” на дипломантите.


В чест на абсолвентите-магистри от Випуск ’2023 прозвуча студентският химн Gaudeamus igitur. С пожелания да бъдат целеустремени, да следват мечтите си и да носят в сърцата си Стопанска академия „Д. А. Ценов”, дипломите на магистрите от Випуск ’2023 връчиха деканите на съответните факултети.

Традиционно, тържествената церемония по дипломирането на магистрите завърши с ритуала по хвърляне на академичните барети пред сградата на Ректората. Емоционалните моменти абсолвентите запечатаха в множество снимки пред Свищовското висше училище и пред паметника на Дарителя. И двете церемонии бяха излъчвани на живо във фейсбук-страницата на Стопанска академия „Д. А. Ценов”.