МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКО ЕСЕ

Международен конкурс за студентско есе „МОЯТ ПРИНОС ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ДО 2030 Г.“ по Проект № 13-2017 „Младежта, университетите и бизнесът – ключови партньори в постигане на Глобалните цели за устойчивото развитие“, финансиран от държавната субсидия за научна дейност, присъща на Стопанска академия „Д. А. Ценов“-Свищов, България.

Тематични направления:

1) Коя от 17-те Цели за устойчиво развитие, приети от ООН през 2015 г., смятате за най-важна за реализиране на идеята "Светът, в който искаме да живеем до 2030 г."? Аргументирайте своя избор.

2) Коя от Целите за устойчиво развитие е най-пренебрегната от гледна точка на реализиране на идеята на „Светът, в който искаме да живеем до 2030 г.? Аргументирайте своя избор.

3) Ако бихте могли да изберете една от Целите за устойчиво развитие, която да формира основата на курс в университета, коя би била и защо? Посочете какво бихте искали да научите в този курс.

4) Какви творчески идеи може да формулирате за постигане на една от Целите за устойчиво развитие? Този въпрос ви приканва да бъдете креативни и да мислите за различните начини, по които може да бъде постигната тази цел.

5) В града, в който се обучавате, коя от Целите за устойчиво развитие може да допринесе най-много за неговото устойчиво бъдеще? Обяснете защо.

Участие в конкурса
В международния конкурс могат да участват студенти, обучаващи се в бакалавърска и магистърска степен по икономика, управление и администрация и други свързани с темата направления.

Правила на конкурса:
1. Обем на есето до 3600 знака или 2 стандартни страници (А4, TNR 14 pt, 1.5 lines).
2. В срок до 30 септември 2017 г. есето следва да бъде изпратено на адрес: sdg_sv_essay@uni-svishtov.bg
3. Всеки автор може да участва с едно есе. Авторите следва да посочат име, презиме и фамилия, университет, специалност, курс, факултетен номер и адрес за обратна връзка.
4. Есетата ще бъдат оценявани от жури от преподаватели на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов и от чуждестранни университети, участващи в проекта.
5. Успешно класиралите се участниците в конкурса ще получат сертификати за участие, а есетата ще бъдат публикувани на CD с ISBN.

Официални езици: български, английски, руски и испански.