Международна научно-практическа конференция проведена в гр. Ставропол, Русия с участието на преподаватели от Стопанска академия

На 10 и 11 ноември 2014 г. в Северокавказкия федерален университет, г. Ставропол, Русия, се проведе Международна научно-практическа конференция на преподаватели, аспиранти и студенти „Съвременни проблеми на методологията и организацията на счетоводството, икономическия анализ и одита в условията на преход към МСФО и МСС“.

Сред организаторите и участниците в конференцията са Институтът по икономика и управление при Северокавказкият федерален университет, Таврическият национален университет „В. И. Вернадски“ и Южният федерален университет, Ростовският държавен строителен университет, Чеченският държавен университет.

Чест за Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов е предоставената възможност проф. д-р Михаил Дочев, ръководител на катедра „Счетоводна отчетност“, да поднесе приветствен адрес и благодарствено писмо до Ректора на СКФУ и да изнесе първият пленарен доклад на тема „Тенденции в развитието на счетоводството като информационна система на предприятието“. По време на визитата проф. Дочев е изнесъл лекции пред студенти в СКФУ и филиала на университета в гр. Пятигорск. В работата на конференцията взе участие и ас. д-р Агнеса Аспарухова.

В резултат от проведените срещи и разговори са очертани възможностите за бъдещо научно сътрудничество.

http://www.ncfu.ru/index.php?newsid=6037