Международна онлайн среща по проект „Adaptation of strategies for corporate social responsibility to address the implications of the Industry 4.0“


Екипът по проект № 2020-1-BG01-KA203-079025  „Adaptation of strategies for corporate social responsibility to address the implications of the Industry 4.0“ проведе четвърта онлайн среща на 21.02.2021 г. с партниращите институции  по проекта от България, Германия и Сърбия. Проектът,  който СА  „Д. А. Ценов“ участва като партньор, се осъществява с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ на Европейския съюз.
По време на срещата, осъществена в дигитална среда, посредством системата Big Blue Button, акцентът бе поставен върху дискусия в три направления: проблеми с разпространението и обсъждане на предложение за рекламен винил; обсъждане на план за действие до края на IO1; обсъждане на рамката за компетентност.
 
 

В хода на срещата бе обсъден и представен уебсайтът на проекта (https://csr-project.eu/), който стартира и ще бъде актуализиран периодично. Представени бяха шаблони за разпространение и публикуване на информация, свързана с проекта. По време на онлайн дискусията бе поставен въпросът за стартиране на страници в социалните мрежи с цел промоция на проекта - онлайн или лице в лице. 
Най-съществено внимание бе обърнато на обсъждане и анализ на съществуващите учебни програми и програмите за обучение, свързани с КСО в страните, в които се изпълняват проекти, сравнение с нуждите и идентифициране на пропуски. Резултатите от този анализ ще дадат възможност за създаване на рамка за компетентност. Рамката се стреми да изгради набор от характеристики в образованието, обучението и развитието на бъдещите фирмени мениджъри и икономисти в реалността на епохата Индустрия 4.0.