Млади учени от Свищовската академия с приз и специална награда от националния конкурс „Млад икономист – 2022 г.”

За пореден път възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” завоюваха престижни награди от националния конкурс „Млад икономист”, който ежегодно се организира от Съюза на икономистите в България. Тазгодишното, 18-о издание на конкурса, под надслов „Гласът на младите за силна икономика”, бе на тема „Зелената икономика – настояще и бъдеще”.

Първо място в категорията на докторанти и постдокторанти завоюва гл. ас. д-р Йордан Йорданов, преподавател към катедра „Застраховане и социално дело” (ЗСД) при СА „Д. А. Ценов”. Това е поредно участие на младия учен в конкурса „Млад икономист” и поредна награда. За първи път в конкурса участва гл. ас. д-р Валентина Нинова, също от катедра ЗСД, и нейната разработка бе отличена с Първа специална награда, присъдена й от  Асоциацията на индустриалния капитал в България.

I

В категория „студенти”, с номинационна грамота за успешно представяне в националния конкурс „Млад икономист–2022 г.” журито награди Веселин Кюранов – втори курс в Свищовското висше училище, спец. „Икономика на туризма”.

Церемонията по награждаване на победителите в 18-ото издание на конкурса се проведев Националния дом на Федерацията на научно-техническите съюзи, София. Гост на церемонията бе зам.-министърът на Икономиката и индустрията Димитър Данчев, който поздрави носителите на награди.

Младите учени от Свищовската академия получиха своите награди от проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, председател на Управителния съвет на СИБ. На церемонията присъства и проф. д.ик.н. Нено Павлов – зам.-председател на УС на СИБ и председател на комисията по оценяване работата и представянето на участниците в националния конкурс.