Млади възпитаници на Стопанска академия създадоха нов Алумни клуб

Млади възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се присъединиха към голямото семейство на Алумни асоциацията към Свищовското висше училище. Бакалаври от випуск 2014, завършили специалност „Прогнозиране и планиране” (вече „Стратегическо и бизнес планиране”), учредиха 43-тия Алумни клуб. На проведеното в родната Алма матер учредително събрание, членовете единодушно взеха решение новият клуб да носи името на специалността, която студентите с гордост са завършили през настоящата година.

За председател на Алумни клуб „Прогнозиране и планиране – 2014 г.” бе избрана Биляна Велинова, а за протоколист – Валентин Вълчев. Учредителите на клуба от елитната специалност, приели да запазят жива връзката си със Стопанска академия, получиха първите поздравления от гостите на срещата, сред които бяха ръководителят на катедра „Стратегическо планиране” – проф. д-р Маргарита Богданова и преподаватели от катедрата.

Следвайки основните принципи на Алумни асоциацията, новите членове формулираха своите цели и задачи, свързани с подпомагане на настоящите и бъдещи студенти, обучаващи се в голямото многообразие от специалности и програми, които развива Стопанска академия, и със споделяне на професионалния опит, който предстои да натрупат в бъдеще. Като главен приоритет пред клуба се оформи подпомагането на академичния живот на висшето училище и ефективното партньорство в професионалната, социалната и бизнес сфери със Стопанска академия и с всички, които имат интерес да съдействат за поддържане положителния имидж на висшето училище. Със създаването на новия клуб членовете му потвърдиха сериозните си амбиции да затвърдят позициите на модерната специалност „Стратегическо и бизнес планиране”, като провеждат ежегодни срещи с настоящите студенти на Академията в Свищов, с цел да се развие дейността на Алумни клуба, като за това допринесат и бъдещите негови членове.


Традиционно след откриването на Алумни клуба, младите възпитаници на Стопанска академия си направиха фотоси пред сградата на Ректората и пред паметника на Дарителя, с което запечатаха емоционалния момент от своята среща.