„Модел Република България: Русе 2024” кани свищовските студенти в интерактивна симулация на държавна власт

Събитието „Модел Република България: Русе 2024”, ще се проведе от 14 до 16 юни в сградата на областната администрация, по инициатива на Сдружение „България на Mладите”, съвместно с Младежки Дом – Русе.

„Модел Република България” е първата по рода си интерактивна симулация на държавна власт, предназначена за ученици и студенти. Включва пленарни сесии, които симулират работата и взаимодействието между Народното събрание, Министерския съвет и президентската институция. 40 ученици и студенти от областта ще влязат в ролята на народни представители, министри, президент и журналисти. Събитието предоставя образователна стойност и интерактивен опит, който помага на участниците да разберат как функционират демократичните институции и държавната власт, както и процесите по законотворчество и вземане на управленски решения.

Екипът на „България на младите” кани за участие свищовските студенти в шестото издание на това вълнуващо събитие, като кандидатстват до 12 май 2024 г. чрез формата на следния линк: https://forms.gle/BrUCcpPRCEv5eWso6