Мониторинг на напредъка и индивидуални консултации в „Работилница по управление на проекти“

На 30.03.2022 г. се проведе третото събитие в рамките на „Работилница по управление на проекти“, съвместна инициатива на катедра „Стратегическо планиране“ при Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов и Община Раковски, за мониторинг на напредъка и индивидуални консултации на екипите. В работната онлайн среща се включиха ученици и учители от двете местни средни училища - Професионална гимназия „Петър Парчевич“ - гр. Раковски и Професионална гимназия по селско стопанство - с. Белозем, както и преподаватели и докторанти от катедра „Стратегическо планиране“. В рамките на Работилницата са регистрирани 10 ученически екипа, по пет от двете училища. Към всеки екип е избран и по един ментор-учител, който да подпомага работата на учениците.

След кратко приветствие от страна на доц. д-р Евелина Парашкевова-Великова - ръководител катедра „Стратегическо планиране“, модераторът на сесията гл. ас. д-р Юлиян Господинов представи целите на междинната онлайн сесия и изясни някои организационни аспекти. В самостоятелно обособени виртуални стаи се проведоха индивидуални консултации, по време на които бе осигурена възможност на всеки екип да сподели своята проектна идея и напредъка по попълването на проектния формуляр, да дискутира възникнали въпроси и да получи насоки за работа. Индивидуалните консултации в Работилницата се водеха от  преподаватели и докторанти на катедра „Стратегическо планиране“. Участниците изразиха удовлетвореността си от проведеното събитие и споделиха, че подобен тип срещи ги мотивират да разгърнат своя потенциал.

Съгласно регламента, крайният срок за подаване на готовите проектни предложения е 11.04.2022 г., а на 20.04.2022 г. ще се проведе публична сесия за представяне на проектните предложения пред оценяващото жури и ще бъдат оповестени резултатите от класирането.