На 3-ти март свищовски студенти поднесоха венци на връх Шипка

Студентският съвет при Стопанска академия „Димитър А.Ценов” за поредна година организира участие на свищовски студенти в честването на Националния празник 3-ти март на връх Шипка. Въпреки студеното време, около 50 студенти спазиха традицията и изкачиха 890-те стъпала до историческия връх, където развяха българския трикольор.


С поднасяне на венци от името на цялата академична общност на Свищов, студентите изразиха своята признателност и почетоха паметта на геройски загиналите в името на България и нейната свобода. Свищовските студенти присъстваха и на тържествения митинг на площада в подножието на върха, в който участва министър-председателят Пламен Орешарски.  



Студенти и представители на академичното ръководство участваха и в тържественото честване на Националния празник в Свищов – градът, от който преди повече от 136 години започва освобождението на България. Пред паметника на свободата на пл. Свобода, представителите на Стопанска академия положиха венец и почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите български, руски, финландски и румънски войни.