Над 20 фирми ще участват в „Национални дни на кариерата” 2015 в Свищов

Над 20 фирми ще участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” 2015 в Стопанска академия „Димитър  А. Ценов”, информира по време на пресконференция доц. д-р Николай Нинов – директор на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Стартът на тазгодишното – осмото за Свищов издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната, ще бъде даден на 25-ти март в 10:00.

Национални дни на кариерата се организират от 2002 г.  от JobTiger, а Нестле България e генерален спонсор за 12-та поредна година. По традиция, форумът в Стопанска академия ще бъде придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи) – поясни на пресконференцията управителят на JobTiger Светлозар Петров. По време на тези срещи студентите ще имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. За улеснение на студентите, ще бъде представена и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата” 2015 в Стопанска академия. 

Свищов е сред седемте академични центрове в България, където студентите имат възможност да се срещнат с представители на различни фирми и да проучат предлаганите условия за стажове и работни места. Студентите ще могат да посетят и щандовете на JobTiger и Нестле България.

„Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2015 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата „Alliance for YOUth” („Алианс за младежта”)” – информира на пресконференцията Христина Тошкова,  специалист „Корпоративни връзки” в Нестле България. На щандовете на JobTiger и Нестле ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите.  

Коментирайки резултатите от изминалите издания на националния форум, организаторите подчертаха, че един от шестима студенти си намира работа или стаж в желаната компания. Освен това, зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на форума.

На дните на кариерата в Стопанска академия, за втора поредна година са поканени да присъстват и ученици от всички средни училища в Свищов.