Наградата на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ на фестивала „Фолклорен извор“ спечели Детско-юношески танцов ансамбъл „Огнени ритми”

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - Свищов за първи път участва в провелия се в село Царевец VI Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор”. В продължение на четирите фестивални дни от 4 до 7 август 2016 г. над 5 500 участници от цяла България, на възраст от 3 до 90 години, показаха своите възможности и нестихващата си любов към народните песни, танци и обичаи.


Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ присъства на фестивала чрез организирания от Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността щанд с рекламно-информационни материали за ОКС „бакалавър“, „магистър“ и продължаващо обучение. Огромен бе интересът към дейността на висшето училище.


В последната фестивална вечер се проведе церемония по награждаването, на която ас. д-р Юлиян Господинов от името на Академичното ръководство на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ връчи плакет, сертификат и грамота на Детско-юношески танцов ансамбъл „Огнени ритми” – Свищов с хореограф Стефан Костадинов. С този жест Академията за пореден път заяви, че подкрепя значимите събития в културния, спортния и социалния живот на Община Свищов и ще продължи да й партнира и в бъдеще.