Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”

Проведе се тринадесетото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”, събрал 167 таланти от цяла България.  Младежи от пет възрастови групи, показаха своя певчески талант и се състезаваха за призовите места в националния конкурс за популярна песен, посветен на Лора – едно от децата злополучно загинали във водите на река Лим. Конкурсът традиционно се организира от бащата на Лора - Илиян Николов, със съдействието на Фондация „Ангели от Лим“, Община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, спомоществователи и приятели на конкурса. В откриването на конкурса, състояло се на 31 март 2017 година от 17.00 часа, обръщение към участниците имаха честа да отправят г-н Илиян Николов – организатор на конкурса, г-н Генчо Генчев – кмет на община Свищов и доц. д-р Николай Нинов – зам.-ректор в СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов.

Журито на конкурса, което беше в следния състав:  председател – Маргарита Хранова и членове – Мими Иванова, Етиен Леви, Дариана Генова, Мая Райкова, Андрей Дреников, Християна Дънкова и Росен Маринов,  имаше нелеката задача да оцени изявите на 167 млади таланти и да определи победителите сред тях.

Най-вълнуващият трети ден приключи с гала концерт и връчване на наградите на лауреатите в конкурса. Индивидуални награди бяха подготвили кметът на община Свищов Генчо Генчев, който връчи от името на Общината парична награда на стойност 200 лв. на Жаклин Нуран Таракчи от  София, директорът на Дирекция „Култура и културно наследство” при община Свищов – Росен Маринов, който връчи от името на дирекцията, поощрителна награда таблет и грамота за участие на Вилияна Вилиславова Иванова от Свищов.


От името на академичната общност, доц. Нинов връчи индивидуална награда на безспорния талант в пета възрастова група – осемнадесетгодишната Ралица Христова от град Габрово (представител на  Upstream Voices), която освен І награда, получи и подаръчен комплект на Стопанска академия, грамота за отлично представяне и официална покана от Ръководството на Висшето училище, да продължи своето обучение (след дипломирането си в Национална Априловска гимназия – гр. Габрово) в първа избрана и желана от нея специалност и форма на обучение в Свищовската Алма Матер.

Поощрителни награди за участниците бяха подготвили също МФ „Алеко Константинов”, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, книжарница „Галактика” и „Братов реклами”.

Голямата награда на конкурса – статуетката "Звездици за Лора", заслужено получи Елеонора Антонова Иванова на 13 години, от Пловдив, която омая всички присъстващи с пленителния си глас. Тя получи и парична награда от 300 лв., която за втора поредна година кметът Генчев връчва, от негово име, на победителя в конкурса.

Всички участници получиха от Илиян Николов медал и грамота за участие в конкурса, които да останат мил спомен от участието им в „Звездици за Лора”.

Пълен списък на победителите можете да намерите ТУК