Национална кръгла маса, посветена на формалните и неформалните иновационни мрежи се проведе в СА „Д. А. Ценов”

Национална кръгла маса на тема „Формални и неформални иновационни мрежи” събра изследователи с интереси в областта на иновационните мрежи и техния потенциал за създаване на знания и иновации в различни сектори. Форумът, който бе част от събитийния календар на проект КП-06-Н65/10 от 12.12.2022 г. „Формални и неформални иновационни мрежи”, осъществяван с финансовата подкрепа на Фонд научни изследвания на Република България, се проведе на 27 май 2024 г. в хибриден формат – присъствено в Свищовското висше училище и онлайн. Водеща организация по проекта е Стопанска академия „Д. А. Ценов”, като в екипа са включени и двама преподаватели от УНСС – София.

Официални гости на събитието бяха зам.-ректорите проф. д-р Атанас Атанасов с ресор „Научноизследователска дейност и развитие на кадрите” и доц. д-р Здравко Любенов – „Международно сътрудничество, студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение”, декани на факултети и ръководители на катедри от СА „Д. А. Ценов”. Онлайн участваха преподаватели от други висши училища, представители на бизнеса и публичната администрация.

С кратко въведение, основните цели на проекта представи проф. д-р Маргарита Богданова – ръководител на проекта. Приветствие към участниците и към проектния екип, от името на академичното ръководство, поднесе зам.-ректорът, проф. Атанасов.

Националната кръгла маса протече във формат на моделирани дискусии и постави на дневен ред концепциите и предизвикателствата при изучаването на формалните и неформалните иновационни мрежи и подходите за мрежови анализ в образованието, маркетинга, туризма, публичната и общинската администрация, търговията.
Кръглата маса се проведе в изпълнение на Дейност 2 по проект КП-06-Н65/10 от 12.12.2022 г., осъществяван с финансовата подкрепа на Фонд научни изследвания на Република България (ФНИ). Изразените възгледи и мнения принадлежат изцяло на техния автор и ФНИ не носи отговорност за тяхното съдържание.