„Национални дни на кариерата 2014” отново ще срещнат свищовските студенти с бизнеса

„Национални дни на кариерата 2014” за пореден път ще даде възможност на студентите от Стопанска академия „Димитър  А. Ценов” да се срещнат с представители на бизнеса. В седмото за Свищов издание на националния форум участие са заявили над 25 фирми – информира на пресконференция в крайдунавския град управителят на JobTiger Светлозар Петров.

Най-големият форум за студентски стаж и кариера, който се организира в страната ни от 2002 г. насам, ще бъде открит в Стопанска академия  на 3 април 2014 г. от 10:00 ч. Свищов е сред академичните центрове в България, където JobTiger с неизменната подкрепа на „Нестле България” провежда форума, даващ възможност на студентите да се срещнат с представители на различни фирми и да проучат предлаганите условия за стажове и работни места. Студентите ще имат възможност да посетят и щандовете на JobTiger и Нестле България. На тях ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите. „През годините „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” са се утвърдили като правилното място за старт на кариерата” – коментира по време на пресконференцията Светлозар Петров. По думите му, резултатите от изминалите издания на Форума показват, че за дванадесет години близо 172 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 30 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. „Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума” – каза още Светлозар Петров.

В пресконференцията участва и Христина Тошкова - специалист „Корпоративни връзки” в „Нестле България”. Тя сподели, че по време на дните на кариерата в Свищов ще бъде представена и нова инициатива на Нестле за насърчаване на младежката заетост.

За студентите от Стопанска академия ще бъде организиран и уъркшоп-дискусия като предхождаща проява  – информира по време на пресконференцията ас. Иван Маринов. От представители на JobTiger и „Нестле България” студентите ще могат да научат повече за „Национални дни на кариерата”, как могат да си намерят работа чрез този форум и какви са начините да повишат своята готовност за работа. По време на уъркшопа ще бъде представена и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” в Стопанска академия.