Научно-приложна конференция на тема „Административното обслужване на гражданите и бизнеса“ и Студентска конференция


Уважаеми колеги,
Институтът по публична администрация, съгласно подписаното споразумение за сътрудничество с университетите в Р България, организира на 6, 7  и 8 ноември  2014 г, в Благоевград, /база Бачиново/

1. Научно-приложна конференция на тема „Административното обслужване на гражданите и бизнеса“
Ние имаме удоволствието да поканим преподаватели и докторанти от партниращите университети да подготвят доклади и изследвания, които да се изпратят на е-адрес : conf-univ@ipa-government.bg до 29 октомври тази година. Конференцията ще се проведе в две сесии: следобед на 6 и до обяд на 7 ноември. Между автогарата в Благоевград и база Бачиново на ЮЗУ-Благоевград ще се движи микробус на ИПА в определени часове, за което ще има информация на страницата на ИПА в началото на месец ноември. www.ipa.government.bg/

Редколегия в състав:
Проф.Арабаджийски, доц.Томова и доц.Василев,
ще селектира представените разработки и допусне тяхното участие на конференцията. Програмата на конференцията ще бъде качена на страницата на ИПА на 31 октомври. След представяне на докладите на конференцията, редколегията ще вземе решение за тяхното публикуване в алманах, който ще се разпространи между университетите за ползване от студентите.

Тематичните области за конференцията обхващат:

  • Модели за търсене и предлагане на услугите, в т.ч чрез държавни/общински администрации или частни оператори като лицензирани пощенски оператори.
  • Еволюцията в предлагането на електронни услуги за гражданите: от единични услуги към комплексни, базирани на събития от живота.     /виж изследване на ЕК „Final Insight Report”, май 2014, http://ipa.government.bg/bg/e-upravleniee /
  • Е-решения за поддържане и оперативна съвместимост на административните регистри, в т. чрез облачни технологии. Служебен обмен на данни.
  • Измерване на задоволеността на граждани и бизнес от предлаганите административни услуги
  • Ограничаване на административните тежести, свързани с регулативната дейност на бизнеса на национално и общинско равнище

Изисквания към докладите:
Размер: от 12 до 15 стандартни страници; 30 реда на страница, 60 знака; шрифт: Times New Roman, размер 12; заглавие, автор, университет, е-поща; анотация до 10 изречения; литература-последователна номерация , която се цитира в края на изследването.

2. Студентска конференция
На 7 ноември след обяд и 8 до обяд ще се проведе студентската конференция за представяне на есета на тема: „Моята визия за модернизирането на българската администрация“. Преподавателите се поканват да насърчат студентите да разработят есета и ги представят на конференцията. Предвидени са много и интересни награди, в т.ч пътуване до ЕК в Брюксел. Преподавателите, които желаят може да останат за презентациите и дискусиите със студентите.
Студентите изпращат своите есета на е aдрес: concоurs@ipa.government.bg

Изисквания към студентските есета:
Размер: от 15 до 20 стандартни страници; 30 реда на страница, 60 знака; шрифт: Times New Roman, размер 12; заглавие, автор, университет, е-поща; анотация до 10 изречения; литература-последователна номерация , която се цитира в края на изследването.

Организационен комитет за провеждане на конференцията:
1. доц.Георги Манлиев
2. Проф. Николай Арабаджийски
3. доц.Татяна Томова
4. доц.Валентин Василев
5. Николай Бизев, ИПА
За контакт : Николай Бизев, n.bizev@ipa.government.bg тел.: 02/ 940 25 61

Приложение: информация относно разходи за конференцията

Приложение 1
Информация за разходите на преподаватели, докторанти и студенти във връзка с конференцията в база Бачиново, Благоевград

  1. Преподаватели и докторанти покриват разходите си за пътуване, нощувка (20 лв. в самостоятелна стая), обяд/вечеря/закуска в размер на 20 лв. или 40 лв. общо.

ИПА покрива разходи за кафе паузи и други разходи свързани с организацията на конференцията (служебен транспорт от автогара Благоевград до база Бачиново)

  1. Студентите покриват разходи си за пътуване до Благоевград. ИПА поема разходите за нощувка (2-ма души в стая), прехрана за 1 ден, кафе паузи и служебен транспорт с микробус от автогара Благоевград до база Бачиново.

ИПА поема разходите за издаване на годишен алманах с подбраните доклади и есета на студенти, преподаватели и докторанти.