Нов алумни клуб основаха възпитаници от специалност НОУД, Випуск ’1976

Възпитаници на Стопанска академия „Д. А. Ценов” от специалност „Научна организация на управленската дейност”, Випуск ’1976 се срещнаха отново в родната Алма Матер. Официалната церемония по посрещането им в аулата на Свищовското висше училище бе организирана съвместно с академичния Кариерен център.

С „Добре дошли в родната Алма Матер и в града на стоте първи неща” гостите приветства ректорът, проф. д-р Марияна Божинова. „Убедена съм, че идвате тук с огромно вълнение, с отворени сърца и много топли спомени”, каза проф. Божинова. Говорейки за развитието на Академията, ректорът сподели за реализирането на множество успешни сътрудничества и работа по проекти с български и чуждестранни университети, за новите бакалавърски и магистърски специалности, програмите за двойна диплома и проектите по Еразъм+. Проф. Божинова подчерта, че към настоящия момент 2/3 от обучаваните студенти са в платена форма, което показва, че марката СА „Д. А. Ценов” и дипломата за придобито висше образование имат висока стойност. Ректорът пожела на участниците в другарската среща да продължават да носят в сърцата си Академията, да бъдат посланици на своята Алма Матер и да защитават името и честта на Свищовското висше училище.
Приветствие от екипа на Кариерния център поднесе Димка Генчева, която представи идеята и целите, заложени в основата на Асоциацията на възпитаниците (Алумни асоциация). Тя поясни, че на световно ниво мрежата от възпитаници (или алумни) е активен мотиватор за включването на студентите и възпитаниците в образователни каузи с общ признак – принадлежността към Алма Матер. „Каузи, свързани със застъпничеството, доброволчеството и дарителството са с традиции за Свищовското висше училище”, заяви Димка Генчева. По думите й, включването в Алумни асоциацията и създаването на алумни клубове доказва желанието на възпитаниците да поддържат активна връзка със състудентите, с Алма Матер и между поколенията, да споделят своя професионален опит, да участват в наставническа мрежа и в кариерни форуми с цел насърчаване на сътрудничеството и споделяне на добри практики между членовете на клубовете и студентите, както и участие в доброволчески и дарителски кампании.
Със съдействието на организатора към Кариерния център, участниците в срещата основаха алумни клуб „НОУД – 76”, а за председател избраха своя колега Красимир Кунев – дългогодишен преподавател в Академията.



След официалната среща в аулата, гостите посетиха Академичния музей, където с кратка беседа уредникът Маргарита Дончева им припомни историята на Дарителя Димитър Ценов и на Свищовското висше училище.

Учредителите на новия алумни клуб поднесоха цветя пред паметника на Димитър Ценов.