Нов алумни клуб се присъедини към асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия

На тържествена церемония, състояла се на 7 септември 2013 г. в аудитория 10 в сградата на Ректората на Свищовската Алма Матер, официално бе открит 19-я поред Алумни клуб. Инициативата за неговото създаване бе на възпитаниците на Висшето училище от специалност „Прогнозиране и планиране” – випуск 2008 г.
Преди началото на официалната част, присъстващите възпитаници на Стопанска академия, демонстрираха своето уважение към Дарителя – Димитър Апостолов Ценов, поднасяйки букет с цветя и отдавайки минута мълчание в знак на почит и признателност към делото на великия Свищовец.
Тържествената церемонията бе открита с приветствено слово от ас. Иван Маринов - ръководител секция „Алумни“ при Образователен и кариерен център, който представи визията на концепцията „Алумни клубове” пред присъстващите, като същевременно акцентира върху основните приоритети и важността на дейността на Асоциацията на възпитаниците за Висшето училище.


Церемонията продължи с избор на почетен председател на новосъздадения клуб. За такъв единодушно бе избрана ас. Елица Лазарова, преподавател в катедра „Стратегическо планиране“ при Стопанска академия. Отговорната задача на протоколист при учредяването на клуба бе възложена на г-жа Йорданка Михайлова. Участие в церемонията взеха още бившите възпитаници – Мартин Ников, Красимира Минчева, Светла Луканова, Диана Колева, Десислава Тодорова, Радостин Тонев, Полина Пенчева, Ренета Танева, Татяна Кръстева и Йорданка Михайлова.
Присъстващите избраха име на новият Алумни клуб – „Прогнозиране и планиране 2008“, като същевременно очертаха задачите и целите, които си поставят участието си в  него.


В края на церемонията, ас. Маринов, благодари на членовете на Асоциацията за новоучредения 19-ти по ред Алумни клуб и им пожела крепко здраве, късмет и още редица ползотворни срещи и съвместни мероприятия.

Спазвайки установената традицията, бившите възпитаници се фотографираха за бъдните поколения пред сградата на Ректората и пред паметника на Дарителя, с което запечатаха емоционалния момент от своята среща и учредяването на Алумни клуба.