Нов алумни клуб учредиха възпитаници на катедра „Търговски бизнес”

На 27.06.2024 г., в съответствие с установените по академичен календар инициативи на катедра „Търговски бизнес” при Стопанска академия „Д. А. Ценов” и с активната роля на алумни координатора – гл. ас. д-р Цветелина Кабакчиева, бе учреден нов алумни клуб от завършилите спец. „Икономика на търговията”, Випуск ’2024.

Създадените професионални контакти и формирана непреходна връзка между експертния колегиум на административното звено, талантливия студентски ешелон и далия заявка за втори успешен управленски мандат ръководител катедра – доц. д-р Теодора Филипова, потвърждават заложената стратегия на академичното ръководство за навременна и добре устроена квалификационна характеристика с широк ареал на установените професионални компетенции във всички сфери от стопанския живот на България.

Програмата на катедрата за парафиране на протокола по създаване на новия алумни клуб „Икономика на търговията – 2024” включи посещение на Академичния музей, където новите дипломанти на Свищовската академия си припомниха историята на Висшето училище и разгледаха вещи на Дарителя, Димитър Ценов. Те изразиха готовност да бъдат посланици в делото за популяризиране на образователната мисия на Първостроителя и привличане на нови студенти с мисъл за по-доброто бъдеще на страната. За председател на новия клуб бе избрана Даниела Иванова Петкова. С включването си в Алумни асоциацията на СА „Д. А. Ценов” възпитаниците на спец. „Икономика на търговията” от Випуск ’2024 заявиха желание да поддържат активна връзка със състудентите, с родната Алма Матер и между поколенията, да споделят своя професионален опит, да участват в наставническа мрежа и в кариерни форуми с цел насърчаване на сътрудничеството и споделяне на добри практики между членовете на клубовете и студентите, както и участие в доброволчески и дарителски кампании.