Нов договор за взаимно сътрудничество между Стопанска академия "Димитър А. Ценов"- Свищов с Кременчукския Национален Университет в Украйна

Подписан е нов договор за взаимно сътрудничество между Стопанска академия "Димитър А. Ценов"- Свищов с Кременчукския Национален Университет в Украйна, с което се обогатява палитрата на международното сътрудничество с чуждестранни университети.

По време на визитата си в свищовската Алма Матер, свързана с отбелязването на 60-годишния юбилей от създаването на факултетите "Финанси" и "Счетоводна отчетност", деканът на факултета по икономика и управление на Кременчукския Национален Университет - доц. д-р Андрей Борисович Почтавюк и г-н Ректора на Стопанска Академия - проф. д-р Величко Адамов сключиха двустранен договор за сътрудничество. С договора се възстановяват традиционните връзки на сътрудничество между двата града - Свищов и Кременчук  - в контекста на ададемичното и научно-изследователското коопериране.


Участието на доц. д-р Андрей Борисович Почтавюк в юбилейната конференция на Стопанска Академия е добро начало на съвместната работа, в която се предвижда размяна на публикации; общи проекти; студентска и преподавателска мобилност с цел обучение, участие в летни школи и конференции.