Нов мандат с единодушно избран председател за Студентски съвет при Стопанска академия

Новият двугодишен мандат Студентски съвет (СС) при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” стартира с нов председател и обновен състав. На проведено отчетно-изборно събрание, представители на студенти, магистри и докторанти в редовна форма на обучение избраха новия 22-членен състав на студентския парламент. За свой председател, членовете на СС единодушно избраха Йордан Гълъбов – IV курс, спец. „Счетоводство и контрол” и „Застраховане и социално дело”. Той е от София, член е на Студентски съвет от II-ри курс и преди да поеме настоящия пост от своята предшественичка Веселина Георгиева, беше зам.-председател. След вота за избирането му за председател, Йордан благодари на членовете на СС за гласуваното му доверие и изрази надежда, че новия състав ще продължи да работи в интерес на студентите от Стопанска академия. Зам.-председател на студентския парламент през новия мандат ще бъде четвъртокурсничката от спец. „Маркетинг” – Олга Любенова. Тя също членува в СС от три години, като в предходния мандат беше Главен секретар (Протоколист).


На първото си редовно заседания новия състав на студентския парламент избра и председателите на комисии. Виктория Тодорова, която ще бъде и Главен секретар (Протоколист), ще председателства комисията по учебно-планова и международна дейност. Председател на комисия „Културно масова дейност и реклама” стана Йоанна Йоновска, Иван Събев ще председателства комисия „Социално-битови въпроси на учащите”, а  Станислав Стефанов бе избран за председател на комисия „Спорт”.

В новия 22-членен състав на студентския парламент са студенти от 1-ви до 4-ти курс, магистри и докторанти. Студентският съвет е единствения  законоустановен орган за защита на общите права и интереси на обучаващите се в Стопанска Академия съгласно чл. 72 от Закона за висшето образование. Той е и официално призната форма за връзка между студентите и управляващите органи  на висшето училище. Изпълнявайки своите цели, Студентски съвет партнира на академичното ръководство при организация и реализиране на различни чествания, церемонии, научни форуми и други студентски инициативи.