Нов проект по Еразъм+ стартира ЦПО при СА „Д. А. Ценов” в партньорство с Пловдивския университет

Центърът за професионално обучение при Стопанска академия „Д. А. Ценов” е избран за партньор по Проект 2021-1-BG01-KA220-VET-000034709 „ECOlogically VIable Business innovation through ECVET compliant digital Entrepreneurial Skills training ECO-VIBES”. Проектът е по програма Еразъм +, КА220-VET-Партньорства за сътрудничество в професионалното образование и обучение, с координатор Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Срокът за изпълнение на проекта е от 01.11.2021 до 31.10.2023 година.

Първата работна среща, която се проведе на 9 и 10 декември 2021 г. в онлайн формат (чрез ZOOM), откри професор д-р Невена Милева, като координатор на проекта от страна на водещия партньор. В двудневната среща участваха представители на партньорските организации и екипите по проекта, сред които: доц. д-р Христо Сирашки, представляващ СА „Д. А. Ценов” – Свищов; Карел Ван Исакър за Екология КМ, с. Брестовица, обл. Пловдив; Панайотис Цорис за Eufora, Гърция; д-р Джордж Милис за Eurocy Innovations, Кипър. Партньорите подробно обсъдиха двустранния договор с Центъра за развитие на човешките ресурси (Национална агенция за Р България на Европейската комисия (ЕК) по Програма Еразъм + на (ЕС), като финансираща институция) и финансовите правила към него. Специално внимание бе отделено на PMI дейностите, контрола върху качеството, средствата за информиране и разпространение на изпълнението на проектните дейности. Ръководителят на проекта анализира Проектен резултат 1: „ECVET съвместима учебна програма за курсове ECO-VIBES”. В резултат на проведената дискусия бяха прецизирани задачите и отговорностите, както и фиксирани конкретни срокове в рамките на 2-годишния срок за изпълнение на проекта.

Вторият ден от работната среща стартира с разглеждане на Проектен резултат 2: „Модули за електронни курсове ECO-VIBES” с презентатор доц. д-р Христо Сирашки – директор на ЦПО при Свищовската академия. Той акцентира върху основните задачи за изпълнение и конкретните отговорности на всеки един партньор. Срещата продължи с презентиране на Проектен резултат 3: „Среда за цифрово симулиране ECO-VIBES”, представен от д-р Джордж Милис, Кипър и завърши с обсъждане на Проектен резултат 4: „ECO-VIBES Наръчник, базиран на казуси за устойчиво професионално обучение” с презентатор Карел Ван Исакър от Екология КМ. За всеки един от проектните резултати бяха фиксирани определени срокове за изпълнение от съответния партньор. Уточнена бе и датата на следващата работна среща – 27 януари 2022 г. (четвъртък).

Резултатите от изпълнението на проектните дейности могат да бъдат проследявани чрез:
Уебсайт на проекта: www.eco-vibes.eu
Фейсбук: https://www.facebook.com/Eco-Vibes-102280532310132