Нова европейска платформа за споделяне на възможности за младежта в Европа - Drop'pin@EURES


Уважаеми колеги,
EURES
АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА
Стартира нова европейска платформа за споделяне на възможности за младежта в Европа - Drop'pin@EURES

Drop'pin е нов уебсайт, който цели да помогне на младите хора да повишат своята пригодност за заетост, като ги сближи с организациите, които могат да им помогнат.

Стартът на Drop'pin официално бе обявен на специално събитие, организирано от Европейския алианс за професионална подготовка, в Рига на 22 юни 2015г. от Комисарят по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност, г-жа Мариан Тейсен.

Какво може да направи Drop'pin за младите хора?

За младите хора, Drop'pin представя различни възможности като чиракуване, стажове, програми за обучение, електронно обучение, езиково обучение, наставничество и подкрепа при преместване в друга държава от ЕС.

Като регистрирани потребители на сайта, те могат да качват своите автобиографии, да кандидатстват за различни възможности и да споделят своя опит в “Drop'pin общността”. Tе ще намерят още много практически съвети и съвети за професионално и личностно развитие.

Drop'pin за фирми и организации

Фирмите и организациите могат да представят своите възможности на Drop'pin платформата и чрез нея да достигнат до разнообразна аудитория от активни млади хора. Организациите, регистрирани на Drop'pin, също така ще имат достъп  и до специална зона в мрежа, където могат да изгражда партньорства с други фирми, организации и доставчици на обучение с цел създаване на нови програми и възможности за младите хора.

“Европейският алианс за професионална подготовка” е ключов партньор на Drop'pin. Неговите организации-членки, които включват някои от най-големите компании в Европа, обещаха хиляди нови стажове през следващите години, както и да публикуват възможности за дисертации върху платформата Drop'pin.

Drop'pin за училища и доставчици на образователни услуги

Доставчиците на обучения могат да споделят опит на Drop'pin и да обединят усилията си, както помежду си, така и с бизнеса, за разработване на нови програми, които да подпомогнат младите хора да станат по-пригодни за изискванията на пазара на труда.

Посетете eures.europa.eu/droppin и ще се запознаете по-подробно с него.

Можете да видите видео клипове за това как младите хора могат да се възползват от сайта и каква е ползата за работодателите.

Ако се регистрирате на него, ще имате достъп до всички функции.

Drop'pin, официално известна като Drop'pin@EURES, е услуга, предоставяна от EURES портала.