Нови 150 възпитаници на Стопанска академия се присъединиха към Алумни асоциацията на Свищовското висше училище

Нови 150 възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се присъединиха към Алумни асоциацията на Свищовското висше училище. Проведените в рамките на месец другарски срещи на различни випуски и специалности дадоха възможност на бившите възпитаници да се срещнат отново в любимата Алма матер. По традиция, те бяха посрещнати в аулата от представители на ръководството, а със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността им беше осигурена възможност да се облекат с академични тоги и шапки. 


По-голямата част от бившите възпитаници на Свищовската академия си организират другарските срещи на всеки 5 години, но има и такива, които се срещат всяка година. За да отпразнуват заедно 45 години от дипломирането си, в Академията се събраха близо 70 души, завършили специалностите „Счетоводна отчетност”, „Финанси”, „Застраховане” и НОУБ, които създадоха нов алумни клуб „Випуск 1971”. Техни колеги от следващия випуск пък, които се срещат всяка година на различни места, при тазгодишната си среща в Свищов се присъединиха към учредения преди време клуб „Випуск 1972”. Освен, че си припомниха „доброто старо време” в родната Алма матер, те отпътуваха заедно от Свищов на тридневна екскурзия до делтата на р. Дунав.


Нови два алумни клуба учредиха по време на другарските си срещи и дипломиралите се преди 20 години в специалностите „Финанси” и „Маркетинг и планиране”. В аулата на Академията те дискутираха проблеми на висшето образование в България, коментираха как стои в момента Стопанска академия на образователния пазар и как да става все по-атрактивна и привлекателна за младите хора. Една от присъстващите възпитанички сподели, че в същия ден, когато чества 20 години от дипломирането си, е записала дъщеря си за студент в Свищовското висше училище. По време на срещите бившите възпитаници показаха, че се вълнуват от настоящето и бъдещето на Стопанска академия, а с добрата си кариерна реализация продължават да изграждат и поддържат нейния имидж. Голяма част от тях заявиха желание да участват в различни прояви от академичния живот, ангажираха се да бъдат лектори пред настоящи студенти или техни ментори по време на практики. 

Емоциите от това, че са със своите колеги и любими преподаватели от студентските си години в неповторимата атмосфера на родната Алма матер, възпитаниците на Стопанска академия от различните випуски запечатаха в множество снимки – при ритуалното хвърляне на шапки, на бюрото на Димитър Ценов в академичния музей, при поднасянето на цветя пред паметника на Дарителя, пред емблематичната за Свищов сграда на ректората с красиво художествено осветление.