Нови четири клуба се присъединиха към Алумни асоциацията на Стопанска академия

Нови четири клуба се присъединиха към Алумни асоциацията на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Създадена с цел насърчаване на ползотворното сътрудничество между Академията, нейните възпитаници и други представители на академичния и професионалния свят, и на обществото като цяло, Алумни асоциацията вече обединява 50 клуба. 


Повод за създаване на нови клубове най-често са другарските срещи, които възпитаници на свищовското висше училище провеждат по различно време на годината с огромното желание, макар и за малко, отново да се завърнат в родната Алма матер. В духа на университетските традиции, Академията и нейните алумни намират различни средства, с които завършилите студенти да продължат своя колективен живот, да поддържат жива връзката между завършилите и настоящите студенти, между студентите от различни поколения.

Един от последните клубове е създаден от випуск 2000 на специалност „Стопански и финансов контрол”. За председател на новоучредения клуб бе избран гл. ас. д-р Момчил Антов, преподавател в катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“. Идеята на учредителите на клуба е той да обедини възпитаниците и от двете специалности „Контрол и анализ на фирмената дейност“ и „Стопански и финансов контрол“, тъй като стартирайки през 1996 г. като студенти в спец. КАФД, те се дипломират като първи випуск на специалност „Стопански и финансов контрол“ в ОКС „бакалавър“. Тази специалност е водеща в страната, обучавайки студенти по дисциплини, свързани с финансовия контрол в публичния и реалния сектор.


Възпитаници на спец. „Счетоводство и контрол” от различни поколения създадоха три нови клуба. „НОВЕ ОРЕНДА” е клубът на випуск 1985, „Счетоводство и контрол” e името на клуба, учреден от випуск 1992, а възпитаници на същата специалност от випуск 1997 нарекоха своя алумни клуб „Детелини”.