Нови клубове от възпитаници на Стопанска академия се присъединиха към Алумни асоциацията

Нови клубове от възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се присъединиха към Алумни асоциацията при Свищовското висше училище. Студенти – магистри от редовно и дистанционно обучение, след проведени защити на дипломни работи, учредиха 19 нови Алумни клуба. Водещ мотив за тяхното решение бе дори и след завършване на висшето си образование да продължат своя колективен живот, съвместното си научно и професионално сътрудничеството с родната Алма матер.

Към все по-голямото семейство на Алумни асоциацията при Стопанска академия, създадена през 2010 г., се присъединиха възпитаници от магистърските направления „Финансов мениджмънт”, „Банков мениджмънт” „Държавни и общински финанси”, „Инвестиционен мениджмънт”, „Финансов анализ и контрол”, „Валутен, митнически и данъчен контрол”, „Счетоводство и одит в банките”, „Маркетингови комуникации”, „Маркетинг”, „Мениджмънт на търговската дейност”, „Търговско посредничество и инвестиционно банкиране”, „Агробизнес”, „Социален мениджмънт”, „Здравен мениджмънт”, „Застраховане”, „Индустриален мениджмънт”, „Корпоративен мениджмънт”, „Икономика и мениджмънт на туризма”, „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия”.


Сред основните цели, които си поставиха новоприсъединените Алумни клубове са подпомагане на академичния живот и ползотворно партньорство със Стопанска академия, споделяне на ценен професионален опит със студентите на висшето училище от настоящото и бъдещите поколения, както и ежегодни срещи между членовете на Асоциацията.

Броени дни след учредяване на новите клубове се проведе ежегодната среща на членовете на първия основан в рамките на Асоциацията на възпитаници на СА „Д. А. Ценов” - Алумни клуб „Легендите”. Превърналата се вече в традиция октомврийска проява бе поредно доказателство за реализация на първоначално поставяните цели, а активността на членовете на клуба свидетелства за тяхната нестихваща енергия и отдаденост към идеите и традициите на „Легендите”, в чиито основи стоят приятелството, спортния дух и съпричастност към каузата – Стопанска академия.

Модератор на срещата, проведена в Заседателната зала на Корпус „Юг” бе ръководителят на секция „Алумни” – асистент Иван Маринов. С нескрита радост той поднесе приветствено слово и поздравления от ръководството на Академията и от името на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия. С „Добре дошли” в Свищов и в родната Алма матер, членовете на клуба приветства и проф. д-р Красимир Шишманов. Изразявайки благодарност към академичното ръководство за подкрепата, която оказва на бившите възпитаници на висшето училище, проф. Шишманов апелира към членовете на Алумни клуб „Легендите” да продължат и занапред традиционните си срещи, които ги събират всяка година в крайдунавския град. В неформален разговор присъстващите си припомниха паметни моменти от академичния и спортен живот, а след това продължиха със среща на футболния терен.


По традиция непосредствено преди началото на мача, с едноминутно мълчание „Легендите” почетоха паметта на изгубените приятели и съотборници. На терена членовете на Алумни клуба  демонстрираха за пореден път отличната си спортна форма и хъс, като по този начин дадоха чудесен пример на младите поколения.