Нови програми и образователни схеми реализира Стопанска академия в приема на магистри

С нови магистърски програми и образователни схеми започва приема за обучение в ОКС „магистър” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за академичната 2013/2014г. Със своите вече над 20000 приети студенти за обучение в дистанционна форма от 1999 г. насам, свищовското висше училище е лидер на пазара на електронни и дистанционни образователни продукти за ОКС „магистър” в България.

Този иновативен проект на Стопанска академия за обучение в дистанционна форма търпи непрестанно развитие в стремежа да отговори все по-пълно на специфичните потребности на обучаваните и да е в унисон със съвременните силно динамични условия на живот.

С цел по-пълно задоволяване потребностите на студентите и на бизнеса, за предстоящата учебна 2013/2014г. са предвидени гъвкави възможности в технологията на прием и на обучение в дистанционна форма, в това число провеждане на онлайн защита на дипломна работа. Кандидат-студентите могат да избират между повече от 100 престижни магистърски програми в редовна и дистанционна форми на обучение в професионалните направления „Икономика” и „Администрация и управление”.

Новите магистърски програми, за които желаещите могат да кандидатстват за дистанционно обучение са „Образователен мениджмънт” и „Европейски бизнес и регулации”. Сред новите програми е и „Financial Management” (Финансов мениджмънт на английски език), която още със стартирането през предходната учебна година привлече вниманието на желаещите да завършат  ОКС „магистър” в Стопанска академия.

Освен икономисти със степен „бакалавър”, могат да кандидатстват и студенти, завършили колежи с ОКС „професионален бакалавър”, както и неикономисти (за второ висше образование) – придобили ОКС „бакалавър” или „магистър” в друго висше училище по неикономически специалности. Едно от условията за всички кандидатстващи по магистърските програми в Стопанска академия е да имат успех от дипломата си не по-малко от Добър (3.50). Продължителността на обучение, финансирано от държавата в редовна форма е три семестъра. Същата е продължителността и за завършилите степен „бакалавър”, които ще се обучават по магистърски програми в редовна или дистанционна форми срещу заплащане. Дистанционното обучение за завършилите колеж (ОКС „професионален бакалавър) е 5 семестъра, а за неикономистите – 6 семестъра.

Обучението в Стопанска академия се реализира в съответствие с акредитацията на висшето училище и стандартите за управление на качеството ISO 9001:2008. При дистанционното обучение, което се организира в неприсъствена форма,  се използва модерна уеб-базирана технология. Предлагат се атрактивни такси, които включват всички необходими учебни материали. По желание студентите в ОКС „магистър” могат да се включат във факултативен уеб-базиран курс по „бизнес комуникации” на чужд език (английски, немски, френски и руски) и след успешното му завършване да получат съответното удостоверение.

Приемът на документи за кандидат-студенти в ОКС „магистър” в Стопанска академия започва на 29.07.2013г. За редовно обучение на икономисти срока за подаване на документи е до 5-ти септември, а за дистанционно – до 4-ти октомври. Неикономисти, които желаят да кандидатстват за дистанционна форма на обучение в ОКС „магистър” могат да подават документи до 31-ви август. Документи се приемат в кандидатстудентския център на Стопанска академия всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 ч., а в събота и неделя – от 8:00 до 16:00 ч. Актуална информация за приема в магистърски програми за новата учебна година се публикува на сайта на Академията.

http://www.uni-svishtov.bg/default.asp?page=page&id=367#video