Новият областен управител на Велико Търново е възпитаник на Свищовската академия

Новият областен управител на Област Велико Търново – Ивайло Здравков е възпитаник на Стопанска академия „Д. А. Ценов”. В Свищовското висше училище той се дипломира като магистър по спец. „Икономика на търговията”. Завършил е и право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Ивайло Здравков е назначен на поста областен управител на Област Велико Търново с решение №523 на Министерски съвет от 28.07.2023 г. При встъпване в длъжност той бе посрещнат от досегашния служебен областен управител – инж. Георги Гугучков. При предаването на поста инж. Гугучков подчерта, че в Областна администрация работят професионалисти и им благодари за съвместната дейност. Пред екипа на администрацията във Велико Търново Ивайло Здравков сподели, че ще разчита на професионализма и коректността на служителите. Той подчерта, че в работата си спазва няколко основни принципа – доверие, екипност и професионализъм.
47-годишният Ивайло Здравков е роден във Велико Търново. От 2003 г. до 2009 г. оглавява Агенцията по държавни вземания, преди тя да се влее в НАП. Бил е член на Великотърновската адвокатска колегия и преподавател по право. През 2016 г. печели конкурс за директор на ТД на НАП и заема този пост седем години.