ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА С АТРАКТИВНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СВИЩОВСКИТЕ СТУДЕНТИ

На 22 юни 2016 година в СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов се проведе делова среща между доц. д-р Николай Нинов /зам.-ректор „Студентска политика и институционални комуникации“/ и представители на Обединена българска банка в лицето на Петър Джелепов /регионален мениджър, дирекция „Управление на клонова мрежа“ ОББ – Централно управление/, Александра Гаврилова /специалист, ОББ – Централно управление, дирекция „Управление на човешките ресурси“/ и Кирил Кирилов /директор на банков клон, ОББ клон Свищов/. 

 
Основна тема на разговорите по време на срещата бе стажантската програма на Обединена българска банка – „Успешен старт за успешна кариера“ и възможността студентите, обучаващи се в Стопанска академия да се включат в нея. Петър Джелепов акцентира върху идеята на стажантската програма на ОББ и поясни, че в нея може да се включи „всеки амбициозен студент или дипломант с желание да се докоснете до динамичната атмосфера на банковата дейност, при това в различни структури в Централно управление, както и в клоновете в цялата страна“. В тази връзка Регионалният мениджър на ОББ, посочи, че студентите, обучаващи се в Стопанската академия в Свищов са важна целева група, а местата, в които могат да стажуват са приблизително 200. 
Александра Гаврилова представи спецификите и предимствата на стажантската програма „Успешен старт за успешна кариера“, развивана от ОББ, а именно: възможността студентите от СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов да бъдат част от екип от професионалисти; да се запознаят отблизо с най-добрите съвременни практики в банковото дело; да придобият ценни практически умения и знания; да получат безценна експерта помощ от ментори – служители на банката и още редица други. Тя посочи и изискванията към кандидатите за стаж: да са студенти III или IV курс по специалност, свързана с банковото дело (или друга икономическа и управленска специалност); да владеят отлично английски език; да притежават отлична компютърна грамотност и най-вече да притежават мотивация и желание за работа в екип. Продължителността на стажа в ОББ е според желанията и възможностите на студентите, но не по-малко от 30 календарни дни, като всеки стажант може да избере по-голяма продължителност и по-гъвкава форма. Структурите на ОББ, в които може да се проведе стажа са: клон на банката, бизнес център, големи корпоративни клиенти, малък и среден бизнес и специализирани програми, продукти и сегменти банкиране на дребно, продажби банкиране на дребно, инвестиционно банкиране, трежъри, проблемни кредити, картов център, валутни преводи, пазарен риск и капиталово планиране, моделиране на риска, операционен риск, човешки ресурси, правно обслужване, управление на собствеността, управление на доставките, връзки с обществеността и спонсорство, преводаческа дейност и административна дейност и архив.
Стажантската програма на ОББ е целогодишна. Кандидатстванетоза стаж в ОББ е чрез попълване на електронен формуляр (https://www.ubb.bg/job-vacancies/apply), който изисква споделяне на информация за кандидата, неговите интереси и академичните му успехи.
Кирил Кирилов, директор на банковия клон на ОББ в Свищов, потвърди готовността си да обучава възпитаници на Свищовската Алма матер и подчерта, че партньорството между банката и Академията не веднъж е било подплатявано с реални постъпки, между които – участие в жури и обезпачаване на награден фонд при провеждане на изданията на Националните ученически състезания, редица инициативи на Стопанска академия и в частност на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността.

 
Срещата приключи с поемане на ангажимент от страна на доц. Нинов, за предоставяне на пълната информация за стажантската програма на Обединена българска банка – „Успешен старт за успешна кариера“, в това число и раздаване на брошури по време на Информационните дни за ОКС „Магистър“ (в периода 28-30 юни 2016 година) и с предоставяне на проекто- договор за партньорство и сътрудничество с идеална цел между двете институции, подписването на който ще постави трайни основи, с потенциал за благоприятното бъдещо сътрудничество.