Обучение по докторска програма по икономика


Уважаеми студенти,
Центърът по международно сътрудничество и проекти към СА „Д. А. Ценов” Ви информира за обучение по докторска програма по икономика към катедра „Икономика” на Европейския университетски институт във Флоренция. Докторската програма предлага отлични възможности за талантливи млади учени да развиват научна и изследователска дейност. В обхвата на програмата са включени както курсове по макроикономика, микроикономика и иконометрия, така и насоки и консултации за провеждате на научни изследвания под научното ръководство на научни авторитети с международна репутация.

Катедра „Икономика” към Европейския университетски институт (ЕУИ) предлага стимулираща среда за научноизследователска дейност. Обучението включва ежеседмични семинари във всички основни области на научното познание, голям брой краткосрочни и дългосрочни визити на постдокторанти на ЕУИ, както и множество международни конференции. 
Всички студенти, които бъдат одобрени за участие в програмата, ще получат пълна финансова подкрепа. Защитилите докторанти получават отлични възможности за кариерна реализация в престижни висши училища и организации като: Университет в Оксфорд, Университет в Кеймбридж, Университет в Ню Йорк, Университет в Хюстън, Университет в Бокони, Университет в Манхайм, Университет в Бон, Европейска комисия, Международен валутен фонд, Световна банка, Европейска централна банка и др.
Подаването на заявки за участие в програмата се осъществява само онлайн от следния уеб адрес:
 
Крайният срок за кандидатстване по програмата е: 31 януари 2016 г.
 
Повече информация относно програмата можете да намерите на следния уеб адрес: