Онлайн събитие на „Свързване на висшето образование и общността на зелената икономика“

Онлайн събитие на „Свързване на висшето образование и общността на зелената икономика“ (Connecting Education and the Green Economy Community) ще се проведе на 15.02.2022 г., организирано от Youth and Education Alliance и Международната асоциация на университетите.
Всички преподаватели и изследователи имат уникална и важна роля да помогнат за създаването на устойчиво бъдеще. Студентите се нуждаят от актуализирани знания и умения за намиране на решения както за климата, така и за други екологични предизвикателства, които ще доведат до по-устойчива икономика.
По време на онлайн събитието участниците ще имат възможността да се запознаят с глобалния документ „Глобални насоки за образование за зелени работни места“ (Global Guidance for Education on Green Jobs - https://wedocs.unep.org/bitstream/handle/20.500.11822/35070/GGEGJ.pdf), в който има съпътстващи ресурси за това как да бъдат подобрени учебните програми, стажовете, кариерното ориентиране и назначаването на работа.
Всички заинтересовани от темата лица могат да се включат в събитието. Повече информация за самата онлайн среща и начина, по който може да се направи регистрацията на следния линк:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Ou3abhAAQnuIYQFDhjL6QA или на имейл: i.yoshovska@mon.bg
С уважение,
инж. Искра Йошовска
гл. експерт Отдел „Политики във висшето образование“
Дирекция „Висше образование“, МОН