Основан е нов алумни клуб на възпитаници на Стопанска академия "Випуск '82 - Счетоводна отчетност"

 На 25 август 2012 година в аулата на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, се проведе другарска среща на възпитаниците от специалност „Счетоводна отчетност” - випуск 1982 година.
Срещата се проведе по познатия и превърнал се в традиция ритуал – под празничния акомпанимент на националния и студентски химни; пременени с ритуални тоги и настанени на добре познатите студентски банки, които пазят вече 30 годишни незабравими спомени.
В ролята на организатор и своеобразен домакин на срещата, се изяви екипът на Образователен и кариерен център при Висшето училище в лицето на гл. ас. д-р Николай Нинов и г-жа Любина Вачкова-Найденова. 

С поздравително слово към бившите възпитаници на Стопанска академия се обърна доц. д-р Теодора Димитрова - Заместник-ректор, „Студентска, информационна и социална политика” в СА „Д. А. Ценов. В словото си доц. Димитрова запозна присъстващите с настоящите постижения на академията, подчерта необходимостта от подобен род прояви и изказа искрената си радост от факта, че бившите възпитаници продължават да милеят и живо да се интересуват от съдбата на родната Алма матер.
 

На свой ред, директорът на ОКЦ – Николай Нинов, представи на гостите инициативата „Асоциация на възпитаниците на Стопанска академия”. Той накратко запозна присъстващите с философията, целите, задачите, правилата за членство, както и формите на участие в нея. Гласност получиха и идеи свързани с Асоциацията и Алумни клубовете, чиито потенциал предстои да бъде развит в най-близко бъдеще.
 

Празничната среща продължи с изказване на г-н Сомов – бивш възпитаник на Академията, който се обърна с топли думи на благодарност и признателност към ръководството, персонално към доц. Димитрова и екипа на ОКЦ и присъстващия технически персонал. Под одобрителните възгласи на колегите от своя випуск, г-н Сомов сподели приятната изненада от стройната организация, отличното отношение и професионализма на домакините, благодарение на които проведената среща бе придобила качествено нови измерения. Освен, че сподели най-ярките си спомени от студентският живот, той прикани своите съвипускници по-често да провеждат подобен род срещи. На финала на своето изказване, г-н Сомов подкани своите състуденти да основат Алумни клуб – идея която бе прита повече от радушно от присъстващите.

И както е казал премъдрият български народ „речено – сторено”.

За почетен председател на новооснованият Алумни клуб с наименование „Випуск ‘82 – Счетоводна отчетност“ единодушно бе избран г-н Минчо Казанджиев /изпълняващ длъжността кмет на община Ловеч/, а за протоколист г-жа Галина Атанасова. Дванадесет бивши възпитаници на Стопанска академия положиха подписите си под протокола за учредяване на поредния единадесети Алумни клуб, акт с който се вляха в голямото семейство, наречено „Асоциация на възпитаниците на Стопанска академия”.
 

Празничното тържество продължи с посещение на Академичния музей, общи снимки пред сградата на Ректората и паметника на Дарителя. В своеобразен апогей на вечерта се превърна празничната вечеря, състояла се за членовете на новоучредения клуб в ресторанта на „Корпус Юг”, на която същите с неповторим ентусиазъм си припомниха незабравимите студентски мигове.