Първия аеробик маратон в Стопанска академия предизвика голям интерес и масово участие

Изключителен интерес и масово участие предизвика първия аеробик маратон в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, организиран от Студентски съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт”. В забавния спортен празник участваха над 110 студентки от различни курсове и специалности, като повече от половината издържаха пълния цикъл от 60 минути.


Аеробик маратонът се проведе в един кръг, ръководен от инструктора ст. преп. Силвия Иванова, а представянето на участничките беше оценявано от жури в състав ст. преп. Теменуга Нейкова, ст. преп. Невена Христова и ст. преп. Елиз Караманлиева – инструктори по аеробика, каланетика и антицелулитна гимнастика. Аеробик заниманието започна с подготвителната част и разгряване. Последвалата аеробна част с комплекс от стъпки, бегови упражнения и подскоци с много голяма интензивност и амплитуда на движенията, даде възможност на участничките да покажат бързина, издръжливост и правилно техническо изпълнение, съчетани и с демонстрация на ентусиазъм. Заключителната част, до която достигнаха 63 участнички, се състоя от леки упражнения за разтягане и релаксиращи движения.


Победителите в аеробик маратона бяха наградени на специална церемония, на която всички участници бяха приветствани от зам.-ректора по обучение и научни изследвания – проф. д-р Любен Кирев. В обръщението си той пожела на и участниците, и на организаторите завинаги да запазят желанието си да спортуват, а изградения в тях спортния дух да им помага през целия им живот. Статуетката за завоюваното първо място в първия маратон по аеробика, проф. Кирев връчи на Гергана Иванова.


На второ място се класира Глория Добрева, която беше наградена от доц. д-р Христофор Стоянов – ръководител катедра „Физическо възпитание и спорт”. Трето място зае Силвия Денева, която получи статуетката си от председателя на Студентски съвет – Веселина Георгиева. С медали бяха наградени останалите участнички, класирали се в челната десятка – Полина Недялкова, Цветелина Любенова, Елица Белчева, Елена Ангова, Биляна Дамянова, Радостина Чинчева и Десислава Спасова. 

Специалната награда на Студентски съвет бе присъдена на Боряна Василева за най-активно участие. Тя получи медал от председателя на Студентски съвет.