Пейка-книга подари на Стопанска академия „Д. А. Ценов” Иннер уил клуб – Свищов в навечерието на Деня на народните будители

Пейка-книга с думи на Дарителя Димитър Ценов подари на Стопанската академия Иннер уил клуб – Свищов в навечерието на Деня на народните будители, 1 ноември. На тържествена церемония за откриване на дарената нова придобивка присъстваха ректорът проф. д-р Марияна Божинова, тримата зам.-ректори, кметът на община Свищов – д-р Генчо Генчев, зам.-кметът д-р Станислава Стоянова, Дистрикт гуверньор елект на Ротари България – проф. д-р Маргарита Богданова, президентът и членове на Ротари клуб – Свищов.

В приветствието си към присъстващите президентът на Иннер уил клуб – Свищов, Весела Колчева заяви: „Когато споменаваме думата „будител”, обикновено се сещаме за онези, свързани със славното ни минало, но не бива да забравяме и тези, които творят в наши дни и продължават да осветяват пътя ни със словото, с науката и с мъдростта си. … Тук е мястото да отправим и поздравления към Стопанска академия „Д. А. Ценов”, които полагат самоотвержени грижи за запазването на българския дух, култура и просветителство. За нас, дамите от Иннер уил клуб – Свищов е привилегия и признателност да засвидетелстваме тази почит с нашата лепта към този храм на образование и просвета”.

Ректорът благодари от името на цялата академична общност за жеста, с който дамският клуб отново подчертава, че храмът на образованието, емблемата на град Свищов е Стопанска академия „Д. А. Ценов”. По думите на проф. Божинова, голяма част от членуващите в Клуба са възпитаници на Свищовското висше училище и са свързани в сърцата си с успехите, предизвикателствата и развитието на родната Алма Матер.
Кметът д-р Генчо Генчев честити новата придобивка на Академията, която прекрасно допълва композицията с паметника на Ценов и подчерта, че чрез този благотворителен жест, дамите от Иннер уил клуб показват, че пазят ценности, завещани ни от предците.

Върху двете страни на пейката-книга са изписани думи на Димитър Ценов, поместени са неговия подпис, снимка на Ректората.