Пилотен квалификационен курс по „Митническа документация” за студенти се проведе в Стопанска академия


Пилотен квалификационен курс по „Митническа документация” организира за свищовските студенти Центърът за професионално обучение към Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Водещ лектор бе доцент д-р Момчил Антов, обучител с дългогодишен практически опит в сферата на митническата дейност и понастоящем председател на Управителния съвет на Националната организация на митническите агенти (НОМА).
За занятията, които се проведоха в периода 08.03.2019 г. – 25.03.2019 г., беше използван единственият по рода си и без аналог специализиран кабинет по „Митнически контрол и Митническо представителство” в Стопанска академия, в който има изградена връзка към сървърите на Агенция „Митници”. Участващите в курса студенти решаваха практически казуси за външнотърговски сделки – внос или износ на стоки, и в реално време подаваха попълнени митнически и външнотърговски документи към Агенция „Митници”.
 

На всички курсисти, Центърът за професионално обучение към Стопанска академия издаде удостоверения за професионално обучение и Европас сертификати на български и английски език, с описани придобити компетенции: за обработване на търговски, транспортни, митнически и др. документи; за документално оформяне на вноса, износа или транзита на стоки; за работа със специализирани софтуерни приложения.
Засиленият интерес към проведеното практическото обучение наложи организирането на следващ квалификационен курс, който ще се проведе в периода април-май 2019 г. Поради специфичния характер на професионалното обучение, броят на участниците в курса е ограничен до 12 обособени работни места.
За записване: Център за професионално обучение към Стопанска академия „Д.А.Ценов” гр. Свищов, тел.: 0882552521 – доц. д-р Христо Сирашки, директор; 0882552507 – Татяна Друмева, секретар или cpo@uni-svishtov.bg