Поредица прояви организира новият Студентски съвет

Новият състав на Студентски съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” започна активна работа веднага след встъпването си в длъжност. 17-членният състав за следващия мандат бе избран от Общото събрание на груповите отговорници на бакалаври и магистри, и представители на докторантите. На първото си заседание, членовете на новия Студентски съвет единодушно избраха за председател Георги Стефанов Димитров от 4 к., спец. „Финанси”. Той пое поста от Йордан Гълъбов, който завърши ОКС „бакалавър” през предходната учебна година.
Георги е Плевен, където завършва средно образование в ПГ по строителство, архитектура и геодезия. Избира да учи в Стопанска академия по препоръка на свои приятели, като личният му избор е бил да кандидатства единствено в Свищов. През настоящия мандат Георги ще разчита на помощта на своя заместник – Александрина Цветковска от 4 к., спец. „Маркетинг” и на председателите на ресорните комисии към Студентски съвет. За учебно-планова и международна дейност отговаря Александра Петрова, 3 к. спец. „Финанси”, а комисията по социално-битови въпроси се председателства от Дейвид Александров, 4 к. спец. „Икономика на търговията”. Масова дейност и реклама ръководи Антонио Първанов, 3 к. спец. „Бизнес информатика”, а спортът е поверен на Калоян Петков, докторант в катедра „Финанси и кредит”.

Активната работа на новия Студентски съвет започна с организирането на поредица прояви, проведени през м. ноември и м. декември. След патронния празник на Академията, студентите организираха турнири по шахмат и табла. В надпреварата на дъските се включиха над 30 студенти, преподаватели и служители. Победител и в двата турнира стана Пламен Атанасов, служител в Академията. Последва традиционният тридневен турнир по волейбол, в който участваха над 50 студенти от различни курсове и специалности, и докторанти. 
Следвайки добрите практики на свои колеги от предходни години, настоящият състав на Студентски съвет организира и състезание по знания. Тази година то бе под формата на викторина „Кой по-знае?”, включваща въпроси от 10 категории, свързани с география, история, политика, Европейски съюз, икономика, наука и технологии, изобразително изкуство, музика, кино, спорт. 
За студентския празник членовете на Студентски съвет организираха Академично тържество, но което по традиция бяха наградени изявени студенти в обучението, спорта, студентската и обществено полезна дейност.
В навечерието на студентския празник стартира и ежегодната благотворителна кампания на Студентски съвет за Коледните празници. Тази година тя се провежда в помощ на дома за деца с умствена изостаналост в с. Михалци, община Павликени.