Посещение на експерти от СА „Димитър Апостолов Ценов“ – Свищов на кариерен форум, организиран от Център за кариерно ориентиране в гр. Перник под надслов „Висше образование – да успееш в България“

На 15.11.2022г. във връзка с организиран от ЦКО – гр. Перник форум под надслов „Висше образование – да успееш в България“, СА „Димитър Апостолов Ценов“ през представителната функция на едно от дъщерните си административни звена в лицето на Кариерен център – Свищов взе участие в официалните протоколни мероприятия формиращи заявката на Висшия университетски център за актуализирана стратегия за управление и нов подход в осигуряването на критично важните активности за навременно подготвяне и развитие на предстоящата кандидат-студентска кампания.

От името на ректора на университета – проф. д-р Марияна Божинова официалната делегация осигурила своя медиаторска квота през експертните образователно административни групи в състав – доц. д-р Марин Маринов (Финансов директор) и д-р Пламен Петров (Организатор образователен маркетинг) поздравиха участниците, като успоредно с това изразиха своята убеденост, че положените от тях усилия в сложния, но силно благороден път за налагане доброто име на образователния сектор в България през проекцията на редица обществено значими прояви, сред които е и организираният от ЦКО форум, не само показва, но и адаптира явен атестат за професионална себеотдайност, силно изявена компетенция и визионерски стил при налагане на актуалните кохезионни политики, които да бъдат гарант за сближаване на отделните райони и предпоставка за тяхно по-силно развитие.
След успешното приключване на заложените в образователния календар контактни срещи с широкия ареал на потенциални и все по-масово акумулирани диаспори от кандидат-студени водени от осъзнатата необходимост за пълноценно и професионално ориентирано икономическо образование и финансова грамотност, експертите от Алма матер – Свищов се обърнаха към своите колеги от общинския кариерен център с подчертана удовлетвореност от факта, че в тяхно лице те припознават не само експерти с трайна следа за успешното развитие на стратегическия за всяка икономика сектор „Образование“, но и партньор, който може да създава успешни бизнес примери и нов модел за амбициозна изследователска програма с реално ориентирани към практиката резултати в името и за доброто на новите поколения експерт икономисти.