Посещение на студенти от специалност „Индустриална бизнес икономика“, редовно обучение в реална работна среда

Катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ организира посещение на студенти от специалност „Индустриална бизнес икономика“, редовно обучение в реална работна среда.

Практическото занятие се проведе на 11 ноември 2015 г. (сряда) от 13.00 часа в индустриалното предприятие „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД – гр. Русе.


Г-жа Светлана Жекова (Мениджър отдел "Човешки ресурси") запозна студентите с историята на предприятието, представи дейността, мисията и целите, управленската и производствената структура, организацията на производствения процес, особеностите на продуктовото портфолио на предприятието. Тя отговори много изчерпателно на множеството въпроси, свързани с управлението на човешките ресурси, основните методи, които прилагат за управление на запасите и за оптимално използване на производствените ресурси, рисковите ситуации и конкретните мерки, които прилагат за противодействие срещу тях и др. След това студентите на практика проследиха процеса на производство на различни заключващи устройства и системи за сигурност за автомобилната индустрия и по-конкретно – механична или мехатронна ключалки/брави за врати и капаци, панти, модули за брави, предпазни продукти за седалки и др.