Посещение на студенти от специалност “Индустриална бизнес икономика“ в реална работна среда

Катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ във връзка с дуалното обучение на студентите от специалност „Индустриална бизнес икономика“ (II и III курс, редовно обучение) организира посещение в реална работна среда. Мероприятието е в изпълнение на ангажиментите за организиране на научно-практически прояви в Научния календар за 2017 година на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“. Практическото занятие се проведе на 27 април 2017 г. (четвъртък) от 11.00 часа в „Томика-Метал“ АД – гр. Свищов по учебните дисциплини „Икономика на предприятието“, „Логистика на индустри-алното предприятие“ „Управление на човешките ресурси“, и „Управление на разходите в индустриалното предприятие“. 


С „Томика-Метал“ АД – гр. Свищов, в лицето на управителя инж. Чавдар Любенов,  катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ има сключен меморандум за партньорство и поддържа дългогодишни връзки.


Преподавателският екип: доц. д-р Сергей Найденов и ас. инж. Илиян Ангелов, и студентите бяха посрещнати от управителя на фирмата инж. Чавдар Любенов. Студентите проследиха производствения процес в предприятието, придружени от инж. Владимир Цветков (организатор производство). Разгледани бяха организационната и управленската структури  в предприятието, логистичните връзки и каналите на реализация. Заострено бе вниманието към възлови операции на отделните работни места. Дискутирани бяха проблемите свързани с мотивацията на персонала и техниките за оптимизиране на разходите в индустриалното предприятие. Полезността за студентите от посещението е безспорна.