Посещение на студенти от специалност „Публична администрация“ и „Стратегическо и бизнес планиране“ на Регионален съвет за развитие на Северозападен район за планиране - Плевен

Студенти от специалност „Публична администрация“ и „Стратегическо и бизнес планиране“ присъстваха на заседание на Регионален съвет за развитие на Северозападен район за планиране, което се проведе на 24.03.2016 г. в зала „Плевен“ на Областна администрация - Плевен.
 

Групата от Стопанска академия беше в състав: Аксиния Крумова Аспарухова, Клаудия Сашова Крумова, Ивана Матеева Борисова и Марио Красенов Младенов (3 курс, специалност „ПА“), Галя Иванова Параделова и Христо Леополдов Топалов (3 курс, специалност „СБП“), водени от ас. д-р Юлиян Господинов от катедра „Стратегическо планиране“. Целта на посещението бе студентите да се запознаят с работата на държавната администрация и социалните партньори, с начина на тяхното взаимодействие при планиране и решаване на проблеми на регионалното развитие.


Заседанието беше открито и ръководено от г-жа Ралица Добрева - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и областен управител на област Плевен. В него взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на Министерския съвет, на Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД, както и представители на академичните среди.