Посещение на студенти от специалност „Стопанско управление“ в практиката

  Катедра „Мениджмънт“ организира и проведе посещение в реална работна среда със студенти, редовна и задочна форма на обучение от специалност „Стопанско управление“.

Практическото занятие се проведе на 25 май 2024 г. във фирма „БОГАРА” ООД, собственик и производител на българските модни марки ‒ „PAUSE JEANS“ и „NEGATIVE WEAR“ със седалище в гр. Свищов. Преподавателският екип и студентите имаха възможността да се запознаят със спецификите в организацията на бизнес процесите.

Г-н Павел Христов – търговски директор и г-н Емил Кръстев – организатор производство, представиха стратегическите цели и иновационното развитие на дружеството през последните няколко години, като подчертаха, че днес повече от сто магазина в страната и в чужбина продават уникалните модели на „PAUSE” и „NEGATIVE” и дават възможност на много хора да демонстрират своя уникален стил на обличане.

Информацията, която получиха студентите предизвика техния интерес. Те зададоха въпроси, отговорите на които обогати техните знания в областта на фирмената култура, ресурсния мениджмънт и методите и механизмите в управлението.

Ръководителят на катедра „Мениджмънт“ – доц. д-р Ирена Емилова благодари на г-н Павел Христов и г-н Емил Кръстев за проявената отзивчивост, споделения опит и предоставената възможност за среща на студентите с практиката и бизнеса.