Практическо занятие на студенти от Стопанска академия в „Месокомбинат-Свищов“ ООД – гр. Свищов

Катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ организира посещение на студенти от специалност „Индустриална бизнес икономика“ и „Аграрна икономика“ (II курс, редовно обучение) в реална работна среда. Практическото занятие се проведе на 27 март 2017 г. (понеделник) от 14.00 часа в „Месокомбинат-Свищов“ ООД – гр. Свищов по учебната дисциплина „Управление на човешките ресурси“. „Месокомбинат-Свищов“ ООД предлага разнообразие от месни суровини и продукти съобразени с всички Европейски изисквания и стандарти за качество. Фирмата е един от най-големите износители на агнешко месо и продукти в България и Европейския съюз.
В мероприятието участваха 11 амбициозни и активни студенти и 2 преподаватели от катедрата – гл. ас. д-р Зоя Иванова (титуляр и водещ семинарно занятие по дисциплината) и ас. инж. Илиян Ангелов (водещ семинарно занятие по дисциплината).


Г-н Любомир Митев (Зам.-управител на „Месокомбинат-Свищов“ ООД – гр. Свищов) откри практическото занятие и запозна студентите с историята и дейността на предприятието, организацията на производствения процес, особеностите на прилаганата технология, целевите пазари и фирмените инвестиционни проекти. Същевременно отговори много изчерпателно на въпроси, зададени от студентите, свързани с управлението на човешките ресурси, основните методи, които прилагат за управление на запасите и за оптимално използване на производствените ресурси, рисковите ситуации и конкретните мерки, които прилагат за противодействие срещу тях. Под негово ръководство студентите проследиха процеса на производство на месо и месни продукти.