Практическо занятие на студенти от Стопанска академия във фирма „Идеал Стандарт - Видима“ АД – гр. Севлиево

Катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ организира обучение на студенти от специалност „Индустриална бизнес икономика“ и „Индустриален бизнес и предприемачество“ (I, II, III и IV курс, редовно обучение) в реална работна среда. Практическото занятие се проведе на 31 март 2017 г. (петък) от 10.00 часа във фирма
„Идеал Стандарт - Видима“ АД – гр. Севлиево.


Бъдещите индустриалци бяха посрещнати от г-жа Светлана Георгиева (ръководител отдел „Набиране и Подбор на персонал“), а първата част от обучението им се проведе в центъра за обучение на фирмата. Там г-жа Теодора Младенова (мениджър обучение за Източна Европа) запозна студентите с историята, структурата, продуктите и иновативните решения на компанията. В края на изложението студентите зададоха своите въпроси, в резултат от което се получи интересна и ползотворна дискусия.


Втората част от обучението се проведе в завода за санитарна керамика на “Идеал Стандарт-Видима”, в който се произвеждат изделия от санитарен порцелан за банята. В него работят над 1 400 работници, а производствените мощности се разполагат на 97 хил. кв. метра. Той е най-големия и най-модерния в рамките на компанията-майка “Идеал Стандарт Интернешънъл”, а с годишен капацитет от 3 млн. броя изделия се нарежда сред и най-големите в Европа. Студентите бяха запознати в детайли с технологичния процес и организацията на производството в завода за санитарна керамика, като преминаха през всеки един производствен етап. Обучението завърши с дискусия, в която студентите задаваха своите въпроси и получаваха компетентни отговори от специалистите на предприятието.