Предоставяне на еднократни стипендии на млади хора в неравностойно положение


Уважаеми колеги,
Мото – Пфое ЕООД гр. София и Български червен кръст стартират програма за подпомагане допълнителното образование  и  обучение на зрелостници-сираци Випуск 2014 година. Сред специално подбраните Висши учебни заведения и Центрове за професионално обучения е Стопанска академия „Д. А. Ценов” гр. Свищов и Центъра за професионално обучение към нея.

Описание:

Стипендията е еднократна в 2 категории:

  • 2000,00 лв. на зрелостник, приет за студент във ВУЗ;
  •  500,00 лв. за професионално обучение в ЦПО.

Изисквания към кандидатите:

  1. 1. Да са получили диплома за завършено средно образование в текущата година и в същата година да са приети за студенти във ВУЗ и/или за обучение в ЦПО.
  2. 2. Да са зрелостници-сираци (без родители, само с един родител); лица, настанени в приемни семейства или да са възпитаници на домове за деца, лишени от родителска грижа в текущата година.
  3. 3. Да са записали да продължат образованието си (обучението си) в рамките на текущата година.
  4. 4. Да имат доказан доход (с документи) под 500,00 лв. на член на семейството (за зрелостници, отглеждани в домове за деца, лишени от родителска грижа - съответен документ за това).
  5. 5. Да представят заявление и допълнително изискуеми документи в Български червен кръст – Столична организация (СО на БЧК).

Допълнителни условия:

Дарената сума се получава в рамките на първата учебна година от образованието (обучението), като:

  1. 1. Половината от сумата за еднократно дарение за образование във ВУЗ се изплаща след представяне на уверение за приемане/записване в съответното ВУЗ, а останалата половина – на две равни вноски след заверяване на първи и втори семестър.
  2. 2. Половината от сумата за обучение в ЦПО се изплаща след представяне на служебна бележка за записване в съответния Център за професионално обучение, а останалата половина – след изтичане на третия месец от професионалното обучение.

Срок за кандидатстване: до 30 септември 2014 г.

За допълнителни контакти:

„МОТО-ПФОЕ” ЕООД, гр. София, 1360, район Люлин, бул. „Сливница” № 444, steniskanabala@motopfohe.bg

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ - Столична организация, София, 1407, бул. „Джеймс Баучер” № 76, тел. 81 22 822, sofcom@redcross.bg